FOOD GRADE ŞİRKƏTİNƏ XOŞ GƏLMİSİNİZ
İstənilən vaxt 24/7 zəng
+994 55 857 18 05Kişmiş təzə üzümün qurudulması ilə əldə edilən qurudulmuş meyvədir. Kişmiş qida dəyərinə görə sağlam qəlyanaltı sayılır və bir çox xörək və desertlərdə də istifadə edilir. Üzümün bəzi faydaları bunlardır: Yüksək lif tərkibi: Kişmiş yüksək lif tərkibinə görə həzm sağlamlığına faydalıdır və qəbizliyin qarşısını ala bilər. Antioksidanlar: Kişmiş antioksidantlarla zəngindir. Antioksidantlar bədəndəki sərbəst radikalların zərərli təsirlərini azaltmaqla sağlam hüceyrələrin qorunmasına kömək edir. Dəmir mənbəyi: Kişmiş qan sağlamlığı üçün faydalı olan dəmirlə zəngindir. Dəmir qırmızı qan hüceyrələrinin istehsalı üçün lazımdır. Kalium mənbəyi: Kişmiş ürək sağlamlığı üçün faydalı olan kaliumla zəngindir. Kalium müntəzəm ürək döyüntüsü üçün vacibdir və qan təzyiqini tənzimləyə bilər. Sümük sağlamlığı: Üzümdə sümük sağlamlığı üçün faydalı olan kalsium və bor kimi minerallar var. Lakin kişmiş yüksək miqdarda təbii şəkər ehtiva etdiyi üçün şəkərə həssas insanlar və diabet xəstələri onların istehlakını məhdudlaşdırmalı ola bilər. Bundan əlavə, yadda saxlamaq lazımdır ki, kişmiş yüksək kalorilidir və həddindən artıq istehlak çəki artımına səbəb ola bilər.