FOOD GRADE ŞİRKƏTİNƏ XOŞ GƏLMİSİNİZ
İstənilən vaxt 24/7 zəng
+994 55 857 18 05Ağ küncüt tez-tez yeməklərdə, salatlarda və qəlyanaltılarda istifadə olunan bir toxumdur. Küncüt toxumları qidalı bir profil təqdim edir və bir çox sağlamlıq faydası təmin edir. Ağ susamın faydaları bunlardır: Zülal mənbəyi: Susam bitki mənşəli protein mənbəyidir və vegetarianlar və veganlar üçün xüsusilə vacibdir. Minerallar: Küncüt kalsium, dəmir, maqnezium, fosfor və sink kimi minerallarla zəngindir. Bu minerallar sümük sağlamlığı, enerji istehsalı, sinir funksiyası və infeksiyaların qarşısının alınması da daxil olmaqla bir çox bədən funksiyaları üçün vacibdir. Yağ turşuları: Küncütdə sağlam yağlar, xüsusilə olein turşusu, linoleik turşu və alfa-linolenik turşu var. Bu yağlar ürək sağlamlığı üçün faydalıdır və LDL xolesterini azalda bilər. Antioksidantlar: Susamın tərkibində antioksidan xüsusiyyətlərə malik lignanlar və fitosterollar var. Bu birləşmələr sərbəst radikalların yaratdığı hüceyrə zədələnməsinin qarşısını alaraq sağlamlıq faydaları təmin edir. Qan şəkərinə nəzarət: Küncüt qan şəkərinə nəzarət etməyə kömək edən maqnezium ehtiva edir. Ancaq küncüt allergiyası olan insanlar onu istehlak etməməlidirlər. Həmçinin küncüt yüksək kalorili bir qida olduğundan, həddindən artıq istehlak çəki artımına səbəb ola bilər.